Styrelsen

Vårdagjämningen

Vårdagjämningen är den tid på året då dag och natt är lika långa, och för oss nordbor betyder ljuset verkligen liv efter den långa och mörka vinter som många av oss lever och vistas under här i Skandinavien.

Medvetna Trossamfundet har valt att fira olika högtider, och Vårdagjämningen är en av dessa.

För våra medlemmar så handlar firandet en dag som denna om sådden, och det vi uppmuntrar till i de fall där det är familjer med barn är att man berättar om fröet och tillsammans väljer ut en blomma/växt som man kan så tillsammans (kanske inomhus, om det behövs) för att på det viset tala om livet och den livskraft vi alla bär inom oss.

Det gör också att det blir en naturlig följd i samtalet om att allting behöver just denna jord (i detta fallet) med denna höga frekvens för att bli frisk och stark, och att det handlar om att värna om vårt ursprung och den miljö som vi är skapade för.

En giftfri bas är det ursprung vi har inte bara för våra grödor hemma, utan även för våra barn. Det banar väg för höga frekvenser, som gör att vi kommer i kontakt med de olika dimensioner vi har runt omkring oss.

Vi firar vårens återkomst, och sår det vi vill skörda i tanke och handling.

För såklart handlar det om allt vi väljer att plantera, oavsett om det rör ett frö eller t ex tankar om ett nytt hälsosamt liv med hjälp av verktyg som kost, motion och medvetenhet.

En tanke så god som någon, en dag som denna, är:
Om jag inte behövde arbeta för pengarnas skull – vad skulle jag välja att göra då i mitt liv?
För jag tror att det vi brinner för och älskar att göra, är det vi är ämnade för. Så ett frö även för den planeringen, och tänk ut ett första steg – eller fortsättningen på många tidigare steg – som för dig närmare just detta mål i ditt liv.

Ljuset skiner åter på Moder Jords barn en dag som denna, och med det önskar vi dig en välsignad Vårdagjämning!

/Styrelsen genom Eleonor Marklund (ordförande och Anuna)


Created with